Waar sta jij voor?

Tijdens onze vierdaagse persoonlijk leiderschapsreis helpen we onze deelnemers om inzicht te krijgen in hun persoonlijke missie. Of anders gezegd: waar sta jij voor? Want als je die missie helder hebt, kun je ook voor jezelf bepalen hoe je je loopbaan invulling wilt geven. Dusdanig dat je loopbaan optimaal past bij wie jij bent. En dusdanig dat je je leven in een optimale werk-privé-vitaliteit balans kunt inrichten. Naast methodieken en werkvormen zoals de Gallup Strengths en het Canvas Business Model You, werken we ook met de Piramide van Bateson.

 

Inzicht

We werken gedurende de vier dagen toe naar een steeds sterker resonerende missie.  Dat doen we door de inzichten in jezelf op te bouwen. Inzichten m.b.t. vragen als:

  • In welke omgeving floreer ik?
  • Waar ben ik goed in?
  • Wat voor overtuigen belemmeren mij in mijn gedrag?
  • En welke werken juist motiverend?
  • Welke waarden heb ik meegekregen?

 

Overzicht

De Piramide van Bateson helpt tijdens deze dagen om alle inzichten steeds in één overzicht te houden. Op een poster op A1 formaat plakken deelnemers met post-its hun inzichten. Hoe meer input op de Piramide hoe duidelijker je gaat zien hoe je bewust of onbewust leeft.
De verschillende lagen van de piramide worden de ‘logische niveaus van Bateson’ genoemd. Hoe hoger het niveau hoe minder bewustzijn er vaak op zit. Maar ook, hoe hoger het niveau hoe meer impact een verandering heeft. En helemaal bovenin kom je uit op je persoonlijke missie. Kortom, het is enorm de moeite waard om ermee aan de slag te gaan. Zeker als je de regie op je loopbaan en leven wilt pakken!

Tips

Wil jij thuis ook graag met de piramide werken? Stuur ons gerust een mailtje, dan ontvang je van ons een pdf-versie die je zelf kunt printen. Een paar tips alvast:

  • Hang je geprinte exemplaar op een plek in huis waar je regelmatig langsloopt. Dit helpt je om jezelf (en anderen?) er regelmatig aan te herinneren. Dat levert vast en zeker meer en sneller resultaat op.
  • Door met verschillende kleuren post-its te werken kun je het verschil aangeven tussen hoe het is en hoe je het zou wìllen zien per niveau.

Succes!

 

Voel jij ook de behoefte het heft in eigen handen te nemen en het anders te gaan doen? En zie jij ook nog steeds kansen? Heb jij nieuwe impulsen nodig op het gebied van werk, privé en vitaliteit? En wil je daar graag serieus mee aan de slag? Wij helpen je graag met onze vierdaagse WadWerkt persoonlijk leiderschapsreis. We gaan weer in september!