Blog

/Blog/

mei 2019

“Waar kom jij vandaan?!”

De sleepwagen was er binnen een half uur. Ik probeerde mijn verloren weggegooide tijd nuttig in te vullen door studiemateriaal in te duiken. Maar daar kwam dus niet veel van. De wegenwacht heeft ook dit weer goed en vlot geregeld.

De man van de sleepdienst stuurt me zelfs nog even terug naar binnen: ‘ik kom je wel halen als ik je auto met de lier de vrachtwagen opgetrokken heb’.
Net als de wegenwacht is deze man er geheel op gericht mijn zorgen weg te nemen. Diep respect.

Henk heet hij, de man die mijn auto afsleept. Henk is 54. En hij vertelt geanimeerd en enthousiast over zijn werk als hij mij en mijn auto naar de garage brengt. Hij heeft er plezier in! En ik merk dat ik blij word van de energie die ervan uitgaat.

Min of meer toevallig komt na enige tijd ter sprake dat hij er pas anderhalve maand werkt. De jaren ervoor sleepte hij zich dagelijks in zijn lease auto, maatpak en Boss schoenen naar zijn werk. Hij had een goed betaalde functie op kantoor. Maar na ruim 20 jaar voelde hij steeds sterker dat hij gek werd tussen vier muren.

Hoewel het totale proces vanzelfsprekend flink wat tijd innam, heeft hij zijn baan van de ene op de andere dag opgezegd. Weg zekerheid. Zijn vrouw gaf hem alle ruimte om die keuze te maken. Zijn ouders daarentegen verklaren hem nog dagelijks voor gek. En lachend vertelt hij dat zijn zus onlangs nog verbaasd opkeek, toen hij in overal thuiskwam van zijn werk: ‘waar kom jij vandaan?!’

Ik geniet van dit soort verhalen. Het gaat over ingrijpende processen, moedige besluiten, dealen met onzekerheid. Kiezen voor onzekerheid. En kiezen voor jezelf. Het gaat over puur geluk.

Zit jij in een vergelijkbaar proces? Zou je anders willen, maar je weet niet wàt precies? Laat staan hòe?
Kijk eens op onze site: www.wadwerktvoorjou.nl. Je hoeft het niet alleen te doen. Wij kunnen je helpen! Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek.

maart 2019

Over Eric

“Mijn uitgangspunt is ‘Oké zijn als kompas. Het kan en je mág’. Professionals die zijn vergeten wat zij ook al weer in de wereld wilden zetten, moedig ik aan om het beste uit zichzelf te halen. (meer…)

Over Anita

“Mijn drijfveer is om mensen te helpen weer in verbinding te komen met zichzelf. De wereld waarin wij leven doet een nadrukkelijk en continu beroep op de ratio. Daar zijn we gemiddeld genomen erg goed in. (meer…)

Minder stress met een persoonlijke missie

“Een workshop over persoonlijke missie, is dat niet wat vaag?” Bij André, een vriend van ons, roept het onderwerp vragen op. En met de manier waarop hij de vraag stelt, krijg ik sterk de indruk dat hij weinig belangstelling verwacht voor de workshop.

Een persoonlijke missie maakt duidelijk waar je voorstaat. En geeft betekenis aan wat je doet. Als je erover nadenkt, lijkt het best vreemd om daar mee aan de slag te moeten. Want als iemand je missie zou moeten kennen, dan ben je het zelf wel. En toch zijn veel mensen er maar wat druk mee. Google op de woorden ‘persoonlijke missie’ of ‘inner why’ en je wordt overspoeld met allerlei artikelen, adviezen, tips, ervaringen. Dat is niet voor niks: maar weinig mensen hebben er direct een antwoord op.

(meer…)

januari 2019

Hier heb ik destijds niet voor gekozen

‘Mijn aandacht en energie worden opgeslokt door werkzaamheden waar ik destijds niet voor heb gekozen!’ De frustratie op het gezicht van Patricia spreekt boekdelen. Zojuist hebben Patricia en ik een aantal examens afgenomen. Studenten presenteren als toekomstig ondernemer hun ondernemersplan als onderdeel van hun MBO-examen. Na de presentaties van de studenten, moeten de resultaten worden vastgelegd. De overgang is groot: vol enthousiasme hebben wij de examens afgenomen, nu zijn wij bezig met die administratieve verplichtingen.  (meer…)

GELUKKIGE DINSDAG!

Terwijl ik me laat meeslepen in de gekte en hectiek rondom de jaarwisseling, vind ik het tegelijkertijd allemaal erg overdreven. De meest fantastische toewensingen komen sinds vannacht bij mij binnen. Of eigenlijk al sinds gisteravond. Via whatsapp, via Instagram, via Facebook. Met de meest fantastische foto’s of filmpjes. Mooie inspirerende uitspraken. En ik doe enthousiast mee.  (meer…)

december 2018

Ach joh, je hebt het al zo druk!

‘Op mijn werk kan ik mijn talenten niet optimaal benutten’, zegt Kim, projectmanager bij een van mijn klanten. ‘In ons team hebben we een flink aantal projecten dat we onderling verdelen. Op de een of andere manier krijg ik daarbij altijd hetzelfde soort werk toegespeeld. En te veel. Laatst ook weer. Tijdens het overleg riepen al mijn collega’s: ‘Dat inkoopproject, dat is echt iets voor jou!’ Ik zei geen ‘nee’, terwijl ik inwendig dacht: ‘Dat kunstje heb ik al zo vaak gedaan.’ Ik wil dolgraag weer uitgedaagd worden en nieuwe dingen leren, maar daar krijg ik de kans niet voor.’  (meer…)

Brandjes blussen? Mij niet gezien!

Eind augustus sprak ik Jos, een teamleider, vlak nadat hij was teruggekomen van vakantie. Ik herkende hem bijna niet terug, zo ontspannen zag hij eruit. ‘Ik heb het fantastisch gehad’, vertelde hij. ‘Heerlijk, je dag zelf indelen en doen waar je zin in hebt. Ik heb met de jongens gesurft, met mijn vrouw musea bezocht en boeken gelezen die ik al maanden op de plank had liggen. Ik voel me als herboren!’  (meer…)