Blog

Home/Blog/

mei 2020

De Piramide van Bateson

 

 

Waar sta jij voor?

Tijdens onze vierdaagse persoonlijk leiderschapsreis helpen we onze deelnemers om inzicht te krijgen in hun persoonlijke missie. Of anders gezegd: waar sta jij voor? Want als je die missie helder hebt, kun je ook voor jezelf bepalen hoe je je loopbaan invulling wilt geven. Dusdanig dat je loopbaan optimaal past bij wie jij bent. En dusdanig dat je je leven in een optimale werk-privé-vitaliteit balans kunt inrichten. Naast methodieken en werkvormen zoals de Gallup Strengths en het Canvas Business Model You, werken we ook met de Piramide van Bateson. (meer…)

maart 2020

Corona pauze

In iedere crisis word je uitgedaagd om voor jezelf te zorgen: ga ik mee in de paniek en onrust of ga ik mee in de flow? Ook in een crisis gaat het dus om persoonlijk leiderschap. Hoe behoud jij de regie op je eigen leven? Wat WadWerkt betreft doe je dat met deze vier waarden: 1. tijd voor jezelf, 2. de kracht van de natuur, 3. balans werk-privé-vitaliteit en 4. hoofd-hart balans.
Wist je trouwens dat het Chinese teken voor ‘crisis’ hetzelfde teken is als voor ‘kans’? (meer…)

februari 2020

Wij zoeken een naam

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom we ons vierdaagse traject op Vlieland geen loopbaantraject  of loopbaanreis noemen. Dat had natuurlijk best gekund. Deelnemers gaan tenslotte mee om zich op hun loopbaan te heroriënteren.
Je kunt op veel manieren met je loopbaan aan de slag gaan.  De manier waar wij in geloven is dat je gegarandeerd succes hebt als je je persoonlijkheid leidend maakt in je professie. En persoonlijk leiderschap gaat wat ons betreft zelfs nog verder. (meer…)

december 2019

Dankbaarheid

Wist jij dat je dankbaarheid kunt trainen? Het kan echt! En dat is de moeite waard, want dankbaarheid gaat in de kern om het besef dat iets niet vanzelfsprekend is in je leven. En dat jij dat iets dan wèl hebt (of mag meemaken), maakt gelukkig. Dat ‘succesjes vieren’ is zo gek nog niet. Vandaag kwam het succesje per mail binnen: dankjewel, Richard! (meer…)

oktober 2019

mei 2019

Kattig

Ik lig op de bank en bewonder onze kat die er gezellig bij ligt. Ongegeneerd met de poten gestrekt. Ongegeneerd ’snurkend’. Verder geen enkele behoefte aan contact: met haar achterste pontificaal naar mij toe gedraaid. Onze eigenzinnige kat die zich van niets en niemand iets aantrekt. Die gewoon haar eigen weg gaat. Daar kunnen wij mensen van leren.
(meer…)

maart 2019

Over Eric

“Mijn uitgangspunt is ‘Oké zijn als kompas. Het kan en je mág’. Professionals die zijn vergeten wat zij ook al weer in de wereld wilden zetten, moedig ik aan om het beste uit zichzelf te halen. (meer…)

Over Anita

“Mijn drijfveer is om mensen te helpen weer in verbinding te komen met zichzelf. De wereld waarin wij leven doet een nadrukkelijk en continu beroep op de ratio. Daar zijn we gemiddeld genomen erg goed in. (meer…)

Go to Top