Regelmatig krijgen wij de vraag waarom we ons vierdaagse traject op Vlieland geen loopbaantraject  of loopbaanreis noemen. Dat had natuurlijk best gekund. Deelnemers gaan tenslotte mee om zich op hun loopbaan te heroriënteren.
Je kunt op veel manieren met je loopbaan aan de slag gaan.  De manier waar wij in geloven is dat je gegarandeerd succes hebt als je je persoonlijkheid leidend maakt in je professie. En persoonlijk leiderschap gaat wat ons betreft zelfs nog verder. Dat gaat er namelijk over dat je je persoonlijkheid leidend laat zijn in je leven. Het leven waarin werk een onderdeel is. Dat is onze visie.

Vier pijlers
Hiermee is het ook meteen een heel duurzame benadering van je loopbaan. Met al onze enthousiaste deelnemers en mooie referenties kunnen we met overtuiging zeggen dat onze aanpak werkt. Onze aanpak is gebaseerd op vier pijlers. Om met je persoonlijkheid te verbinden en in je kracht te kunnen staan, is het volgende wat ons betreft belangrijk:
Tijd voor jezelf 
Neem regelmatig tijd voor jezelf. En neem daarbij zoveel mogelijk afstand van je dagelijkse routine.
Hoofd en hart
Wees alert op een gezonde balans tussen hoofd en hart. Onze ratio staat nagenoeg hele dagen aan. Herken je dat? Zoek dan jouw manier om je ratio zo nu en dan uit te zetten en je te concentreren op jezelf en hoe jij je voelt (sporten, meditatie, mindfull activiteiten).
Natuur
Maak gebruik van de kracht van de natuur. Een simpele wandeling in het bos of in de duinen brengt je meer positiviteit, meer creativiteit en meer focus.
Balans werk – privé – vitaliteit
Zorg voor goede balans van werk, privé EN vitaliteit. Beperk de balans niet tot werk-privé, maar zorg dus ook goed voor jezelf!

Trots

Als je deze vier pijlers in acht neemt en met regelmaat aandacht geeft, dan komt dat je persoonlijke kracht ten goede. Je krijgt daarmee steeds meer inzicht in jezelf en je behoeften. En het maakt mogelijk steeds beter de regie op jezelf en je leven te pakken.

En dat is precies waarom het programma van WadWerkt hierop gebaseerd is. We zijn echt trots en blij met het model (in de vorm van vier onderdelen en en een kern) waarin onze visie op persoonlijk leiderschap gevat is. Dankjewel Gerda Mulder voor je bijdrage!
In volgende blogs en updates gaan we de onderdelen van ons model één voor één verder toelichten en laden.

Durf te vragen
Persoonlijk leiderschap betekent ook dat je zo nu en dan om hulp vraagt. Wij zijn al enige tijd op zoek een treffende naam voor ons model. Een naam die er liefst zo snel mogelijk voor zorgt dat het model een eigen leven gaat leiden. WadWerkt Klaver? WadWerkt Bloem? WadWerkt Kern? Wij zijn er nog niet uit.
Wil jij ons je helpen?
– Wat vind jij van ons beeldmerk?
– En weet jij er een treffende naam voor?