Terwijl ik me laat meeslepen in de gekte en hectiek rondom de jaarwisseling, vind ik het tegelijkertijd allemaal erg overdreven. De meest fantastische toewensingen komen sinds vannacht bij mij binnen. Of eigenlijk al sinds gisteravond. Via whatsapp, via Instagram, via Facebook. Met de meest fantastische foto’s of filmpjes. Mooie inspirerende uitspraken. En ik doe enthousiast mee. 

“Knal je dromen de wereld in!’
En of ik enthousiast meedoe: ik maak meerdere foto’s met mijn gezinnetje. Op advies van mijn vriendin vind ik een app die de foto in een toepasselijk kader zet. Ik zoek naar originele wensen. En omdat ik ze uiteindelijk niet origineel genoeg vind, of omdat het citaat al door een ander gekaapt is, besluit ik het te laten bij ‘Happy New Year’. Een beetje teleurgesteld, dat wel.

‘Don’t be afraid to sparkle a little brighter’
Waar is het ooit ontstaan dat we van een simpele dagwissel als deze (van maandag naar dinsdag) zo’n gekte maken. Alleen maar omdat we van jaar x naar jaar x+1 gaan. Of zoals afgelopen nacht van 2018 naar 2019. Ergens is er een moment van bezinning van gemaakt, waarop we terugkijken op het voorgaande en vooruitkijken naar het komende jaar. Zo’n moment waarop we het aflopende jaar evalueren en goede voornemens maken voor het nieuwe jaar.

‘Be in love with your life. Every minute of it’
Feitelijk was afgelopen nacht niet anders dan die ervoor. En zeker niet anders dan de week ervoor, waarop we ook van maandag naar dinsdag gingen. Met dat verschil dat we er een groot feest van maken. Met champagne en vuurwerk. Met tradities. En met goede voornemens: afspraken die we met onszelf maken. Afspraken als meer sporten, gezonder eten, meer tijd voor de kinderen. Op zich niks mis mee natuurlijk. Ware het niet dat het wel erg jammer is, als we dat met veel bombarie eens per jaar doen, dat het dan na een paar weken is weggeëbd.
Vanzelfsprekend wensen wij van WadWerkt je een gelukkig 2019! Maar wij wensen je vooral een gelukkige dinsdag! En een gelukkige woensdag. Gewoon gelukkige dagen. Iedere week weer.

Heb jij goede voornemens op het gebied van werk, privé en vitaliteit? En wil je daar graag serieus mee aan de slag? Kom dan naar de informatieavond van WadWerkt op maandag 21 januari in Amersfoort. Met de persoonlijk leiderschapsreis van WadWerkt ga jij zeker aan de slag met je goede voornemens!