De sleepwagen was er binnen een half uur. Ik probeerde mijn verloren weggegooide tijd nuttig in te vullen door studiemateriaal in te duiken. Maar daar kwam dus niet veel van. De wegenwacht heeft ook dit weer goed en vlot geregeld.

De man van de sleepdienst stuurt me zelfs nog even terug naar binnen: ‘ik kom je wel halen als ik je auto met de lier de vrachtwagen opgetrokken heb’.
Net als de wegenwacht is deze man er geheel op gericht mijn zorgen weg te nemen. Diep respect.

Henk heet hij, de man die mijn auto afsleept. Henk is 54. En hij vertelt geanimeerd en enthousiast over zijn werk als hij mij en mijn auto naar de garage brengt. Hij heeft er plezier in! En ik merk dat ik blij word van de energie die ervan uitgaat.

Min of meer toevallig komt na enige tijd ter sprake dat hij er pas anderhalve maand werkt. De jaren ervoor sleepte hij zich dagelijks in zijn lease auto, maatpak en Boss schoenen naar zijn werk. Hij had een goed betaalde functie op kantoor. Maar na ruim 20 jaar voelde hij steeds sterker dat hij gek werd tussen vier muren.

Hoewel het totale proces vanzelfsprekend flink wat tijd innam, heeft hij zijn baan van de ene op de andere dag opgezegd. Weg zekerheid. Zijn vrouw gaf hem alle ruimte om die keuze te maken. Zijn ouders daarentegen verklaren hem nog dagelijks voor gek. En lachend vertelt hij dat zijn zus onlangs nog verbaasd opkeek, toen hij in overal thuiskwam van zijn werk: ‘waar kom jij vandaan?!’

Ik geniet van dit soort verhalen. Het gaat over ingrijpende processen, moedige besluiten, dealen met onzekerheid. Kiezen voor onzekerheid. En kiezen voor jezelf. Het gaat over puur geluk.

Zit jij in een vergelijkbaar proces? Zou je anders willen, maar je weet niet wàt precies? Laat staan hòe?
Je hoeft het niet alleen te doen. Wij kunnen je helpen! Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek.